هجدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری برگزار می شود
هجدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری با شعار "آبخیزداری؛ بازیابی و احیای منابع آب و خاک" 16 و 17 اسفندماه جاری در دانشگاه کاشان برگزار می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیر مرکز بین الملل مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: امروزه نگرانی عمومی جوامع بطور عمده بر تآثیر تخریب عرصه های طبیعی و از دست رفتن تنوع زیستی، منابع آب و خاک و سایر خدمات غیرمستقیم عرصه های طبیعی تمرکز دارد.
نوری افزود: بنا به اهمیت و نقش مهم علوم آبخیزداری و مقوله مدیریت جامع آبخیز، همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری به منظور بحث و تبادل نظر پیرامون شاخه های مختلف این علم و کاربرد آن در بهبود زندگی انسان هر ساله و به طور منظم به همت انجمن علمی آبخیزداری و حمایت و مشارکت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار می شود.
وی هدف از برگزاری این همایش را ارائه دستاوردهای بروز علمی و ایجاد پیوند بین محققان و مدیرانی که در عرصه های علمی و اجرایی فعالیت می کنند ذکر کرد و گفت: این همایش معتبرترین و منظم ترین همایش در زمینه مدیریت منابع آب و خاک و مدیریت حوزه های آبخیزداری است.
وی با اشاره به همزمانی این همایش با هفته منابع طبیعی و آبخیزداری، یکی از محورهای اصلی این همایش را مدیریت جامع حوزه های آبخیز و طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت عنوان و اضافه کرد: با توجه به اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت یکی از طرح های عملیاتی مهم و جاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است، این همایش از اهمیتی دوچندان برخوردار است.
نوری در بیان محورهای این همایش ملی گفت: آبخیزداری و تخریب سرزمین مدیریت جامع آبخیز، احیای طبیعت و قوانین سیاست های حامی، جایگاه مشارکت ذینفعان در ارتقاء سلامت و پایداری آبخیز، آبخیزداری و مدیریت مخاطرات طبیعی، تبیین وضعیت و مکتب تفکری مطلوب آبخیزداری در بازیابی و احیای منابع آب و خاک، آبخیزداری و آبخوان داری در تعادل بخشی اجزاء چرخه آب، آبخیزداری و آبخوان داری در حل چالش های اقتصادی و اجتماعی، آسیب شناسی و محدودیت های آبخیزداری و آّبخوان داری، نقش فناوری های نوین و دانش بومی در بازیابی و احیای منابع آب و خاک کشور و استفاده از گیاهان دارویی در احیای بیولوژیک حوزه های آبخیز، دیگر محورهای اصلی این همایش است.
شایان ذکر است: در این همایش دو روزه دستگاه ها و سازمان های مهم دولتی دیگری همچون وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشکده حفاظت آب و خاک، مؤسسه تحقیقات آب و موسسات تحقیقاتی و مراکز غیردولتی حضور و مشارکت دارند و مقالات منتخب به دو صورت سخنرانی و پوستر ارائه خواهند شد.
ارسال به دوست