رئیس سازمان منابع طبیعی طبیعی و آبخیزداری کشور در خراسان شمالی اعلام کرد:
‌کارکرد سازمان منابع‌طبیعی تضمین کننده امنیت زیستی کشور است

تاریخ انتشار : 1402/12/26 - ساعت انتشار: ١٢:٥٠ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کارکرد سازمان منابع طبیعی کشور تضمین کننده امنیت زیستی است و امنیت زیستی حلقه اتصال بین امنیت ملی و سایر امنیت‌ها از جمله: امنیت اجتماعی، غذایی و سلامت است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از خراسان شمالی- عباسعلی نوبخت روز چهارشنبه درهفتادومین سفراستانی به خراسان شمالی در دیدار با حجت الاسلام نوری امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان، گزارشی از وضعیت موجود منابع طبیعی ارائه کرد و افزود: سازمان منابع طبیعی کشور یک سازمان بسیار بزرگ و متولی مدیریت یک سرزمین پهناور و قابل توجه است و صیانت و حفاظت از منابع طبیعی امروز یک وظیفه همگانی است.
وی گفت: از ۱۶۵میلیون هکتار وسعت کشور بر اساس نقشه‌هایی که عرصه‌های منابع طبیعی مشخص کرده، بین ۱۳۵تا ۱۳۷میلیون هکتار آن عرصه‌های منابع طبیعی است.
‌رئیس سازمان منابع طبیعی طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: در گذشته متاسفانه برخی از دولتمردان در کشور ما گفتمانی را ایجاد کردند با این مضمون که ایران، سرزمینی خشک و کم‌آبی است، که برای ۴۰سال آینده به علت خشکسالی قابل سکونت نمی‌باشد اما با بررسی‌های که بدنه کارشناسی در سازمان منابع طبیعی ودر دانشگاه، موسسه تحقیقات و در پژوهشگاه‌های مرتبط صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که باید یک گفتمان جدید در سطح کشور ایجاد کرد.
نوبخت ادامه داد: در گفتمان‌های صورت گرفته ایران کشورکم‌ آبی مطرح شده که دارای مشکلات کمبود آب است و در مقابل عده‌ای در خصوص رفع این موضوع راهکار ارائه نمودند و بر اساس مستندات عنوان کردند که میزان بارندگی در کشور ایران ۲۵۰میلی‌متر است و با توجه به این میزان بارندگی در سطح کشور، سالانه ۴۱۱میلیارد مترمکعب میزان بارندگی کشور خواهد شد البته لازم به ذکر است که بخش زیادی از آب تبخیر و آنچه که می‌ماند براساس آن‌ چه که وزارت نیرو خودش اعلام نموده بین ۱۲۰تا ۱۳۰میلیارد مترمکعب است.
رئیس سازمان منابع طبیعی طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: گفتمان جدیدی را که در کشور آغاز کردیم این است که ایران کشوری سرسبز معرفی شود و پیرامون این مسئله ۱۲سال دبیرخانه فرهنگی شورای امنیت ملی کار نموده و بیش از ۲۰۰کتاب نیز نوشته شده است.
عباسعلی نوبخت اظهار داشت: با توجه به اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشوردر خصوص چگونگی تأمین آب درختان، هرچند هر درخت سالانه در بدترین شرایط نیاز به ۵بار آبیاری دارد اما اگر با این فرض که هر درخت در طول سال ۲۰بار به آب نیاز داشته باشد و در هر بار ۱۰لیتر آب مصرف شود، هر درختی به ۲۰۰لیتر آب نیاز پیدا خواهد کرد، حال اگر ۲۰۰لیتر آب را در یک میلیارد درخت ضرب کنیم می‌شود ۲۰۰میلیارد لیتر و اگر در هزار ضرب شود، می‌شود ۲۰۰میلیون مترمکعب که در مقابل ۱۲۰تا ۱۳۰میلیارد مترمکعب چیز زیادی نیست و با این تفاسیر اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور امری لازم و ضروری است که این موضوع نیز نیاز به پیگیری ویژه‌ای دارد.
وی بیان داشت: به همین منظور اجرای برخی از طرح‌ها را در امر گفتمان‌سازی امری لازم و ضروری دانستیم و با همکاری دستگاه‌های متولی در راستای فرهنگ‌سازی کاشت یک میلیارد درخت اقدامات لازم را در دستور کار قرار دادیم.
نوبخت افزود: با تمام این تفاسیر نیاز است جریان‌سازی اساسی در سطوح مختلف صورت پذیرد و از سوی نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد اجرای این طرح از تریبون نمازجمعه اعلام گردد.
رئیس سازمان منابع طبیعی طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در راستای فرهنگ‌سازی و اجرایی نمودن طرح کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور، نیاز است که هر ایرانی خودش را ملزم به کاشت ۳اصله نهال نماید و دستگاه‌های متولی نیز ضمن انجام مطالعات و تحقیقات گسترده در خصوص اجرایی کردن این طرح در سطح استان‌ها و شهرهای کشور اقدامات سازنده و تلاش گسترده‌ای را در راستای سرسبز نمودن کشور ایران داشته باشند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج