براثر هجوم شنهای روان تخلیه روستای ده میر شیر در فهرج

تاریخ انتشار : 1401/04/07 - ساعت انتشار: ٠٧:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

در بازدیدمدیرکل دفتر اموربیابانی منابع طبیعی کشورازطرحهای مقابله بابیابان زایی فهرج اعلام شدروستای ده میرشیر بر اثرهجوم شنهای روان تخلیه شده است.

به گزارشپایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان به نقل از خبرگزاری صداوسیما مرکزکرمان کارگاه اموزشی مقابله با بیابان زایی با حضور مدیران این سازمان از استانهای کرمان ، سیستان و بلوچستان ، هرمزگان و جنوب کرمان درفهرج برگزار شد.

 در این کارگاه اموزشی که با بازدید از طرح های مقابله با بیان زایی و مالچ پاشی دربخش نگین کویرهمراه بود سعید نیا سرپرست فرمانداری فهرج گفت وسعت شهرستان فهرج 5هزار کیلومتر است که 4هزار و 400 کیلومتر آن بیابان و 100کیلومتر کانون فرسایش بادی شدید دارد.

وی افزود حرکت شن های روان و طوفان های شن سالیانه خسارات زیادی به بخش کشاورزی ، راه های روستایی این شهرستان وارد می کند و سالیانه چندین روز به دلیل وزش طوفان شن این شهرستان تعطیل می شود .

وی گفت دراثر حرکت شن های روان روستای ده میر شیر در بخش نگین کویر فهرج خالی از سکنه شده و چندین روستا نیز در معرض تخلیه از سکنه است.

سرپرست فرماندار فهرج تخصیص اعتبارات برای بیایان زایی و مهار شن های روان در این شهرستان را خواستار شد.

رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم گفت در سال 1400 بالغ بر 170میلیارد تومان اعتبار در قالب پروژه های مختلف برای مقابله با بیابان زایی هزینه شده است

وی گفت در سال 1401 به کمک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در قالب ردیف های مختلف در قانون بودجه تقریبا حدود 135 میلیارد تومان تا به امروز مصوب شده که ما در شرق استان در قالب بیان زایی هزینه کنیم .

رجبی زاده در ادامه گفت اقدام مهمی که دراستان درحال پیگیری هستیم و توانستیم مصوبه آن را بگیریم در سفر ریاست جمهوری تمامی بسته ی ایجاد یک ردیف اعتباری مستقل برای مقابله با فرسایش بادی در شرق استان کرمان در برنامه هفتم است.

وی ابراز امیدواری کردبا حمایت مسئولین استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بتوانیم در برنامه هفتم این ردیف را ایجاد و پایدار کنیم و بتوانیم در دوره برنامه هفتم بحث بیایان زدایی در شرق استان کرمان را به یک نقطه مطلوبی برسانیم که امنیت زیستی بطور نسبی فراهم شود

رجبی زاده افزودچنانچه این ردیف ایجاد شود حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که صرف برنامه های مختلف آبخیزداری و در پایین دست مقابله با فرسایش بادی در منطقه شرق استان خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج