عوامل انسانی دارای بیشترین سهم در آتش سوزی طبیعت
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با توجه به افزایش دما در فصل تابستان، از احتمال وقوع آتشسوزی در جنگلها و مراتع این استان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان- مهدی رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی کرمان با اشاره به افزایش دما در استان و بروز گرما و خشکی هوا و وجود پوشش علفی و خشک در عرصههای منابع طبیعی، گفت: رعایت موارد ایمنی در راستای پیشگیری از آتش سوزی در جنگلها و مراتع از سوی همگان ضروری است.
رجبی زاده افزود: به منظورحفاظت از عرصههای منابع طبیعی مهمترین اقدام مشارکت فعال همه مردم در جلوگیری از ایجاد حریق است و در این راستا رعایت اصول ایمنی و طبیعت گردی توسط بهره برداران ، گردشگران و عموم مردم و پرهیز از روشن کردن آتش در جنگلها و مراتع الزامی میباشد.
وی ادامه داد: طبق بررسیهای به عمل آمده بیشترین حریقهای ایجاد شده در جنگلها و مراتع استان در روزهای پایانی هفته و ایام تعطیلات اتفاق میافتد.
رجبی زاده با اشاره به اهمیت آموزش اقشار مختلف جامعه عنوان داشت:در صورت وقوع حریق در عرصههای منابع طبیعی به تنهایی و با ابزار و امکانات در اختیار، مهار و کنترل حریق زمان بر و باعث وارد آمدن خسارات می شود.و این امر اهمیت آموزش و بالابردن سطح آگاهی مردم درخصوص حفظ منابع طبیعی وجلوگیری از تخریب این نعمت خدادادی توسط مردم را خاطر نشان می کند.
مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه فعالیت های آموزشی و ترویجی در دستور کار اداره کل منابع طبیعی استان قراردارد، بیان کرد: در این خصوص مناطق هدف و بحرانی را شناسایی کرده و با برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی در این مناطق سعی در افزایش آگاهی عرصه نشینان ، بهره برداران داشته ایم.
وی با بیان اینکه مردم باید در زمان حضور در طبیعت نکات ایمنی را رعایت کنند، گفت: تا حد امکان از روشن کردن آتش درعرصه های طبیعی و مستعد حریق خودداری کرده و در صورت روشن کردن آتش هنگام ترک محل از خاموش بودن آن اطمینان کامل پیدا کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان ادامه داد: با توجه به افزایش دمای هوا و وجود پوشش علفی خشک در این فصل کوچکترین بی احتیاطی مانند رها کردن ته سیگار یا کبریت نیمه افروخته و انداختن شیشه و بطری های یکبار مصرف در طبیعت ،روشن نمودن آتش در مناطقی که پوشیده از گیاهان و شاخه های خشک می باشد میتواند باعث وقوع حریق شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان داشت: تمام کسانی که در عرصه های طبیعی برای تفریح و یا کار حضور دارند از روشن کردن آتش در طبیعت بخصوص مناطق حساس جنگلی و مرتعی جدا خودداری کنند. و درصورت مشاهده هرگونه حریق ، تخریب وتصرف اراضی ملی، بوته کنی و قطع درختان جنگلی در عرصههای منابع طبیعی با سامانههای تلفنی 139 و 1504 تلفن های امداد جنگل و مرتع تماس حاصل نمایید.
ارسال به دوست