مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان: توسعه زراعت چوب یکی از طرح های مهم در زمینه حفاظت از جنگل هاست
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان به نقل از ایسنا/کرمان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: زراعت چوب می تواند به عنوان یک گزینه موثر در کاهش اثرات طرح تنفس جنگل در مقولهی تامین نیاز سلولزی کشور عمل کند.
مهدی رجبی زاده در حاشیه بازدید از طرح زراعت چوب در کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: طرح محوری زراعت چوب توسط منابع طبیعی کشور دنبال می شود.
او با بیان این مطلب که نیاز کشور به چوب زیاد است و بخش عمده آن در صنایع بهداشتی و کاغذ مصرف می شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه ظرفیت جنگل های شمال محدود بوده لذا در برنامه ششم توسعه، بهره برداری از جنگل های شمال کشور ممنوع شد بنابراین بر توسعه زراعت چوب تاکید شد.
طبق اعلام مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، کرمان یکی از استان های پیشگام در اجرای طرح محوری زراعت چوب بوده و طی دو سال گذشته ۴۳۰ هکتار زراعت چوب در کرمان اجرا شد.
او ادامه می دهد: فولاد بوتیای ایرانیان حدود ۱۳۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی اطراف کارخانه را در اواخر زمستان ۱۳۹۹ درخت اکالیپتوس کاشت کرده و گفتنی است که درخت اکالیپتوس ظرف پنج سال آماده استحصال است.
رجبی زاده می افزاید: امسال در برنامه داریم که در استان ۱۰۰ هکتار زراعت چوب انجام دهیم و زراعت چوب را به سمت اراضی ملکی مردم سوق می دهیم و باید مدنظر داشت به دلیل ممنوعیت برداشت چوب از جنگل های شمال کشور، قیمت چوب افزایش یافته بنابراین زراعت سوددهی است.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا بازدار معاون برنامهریزی و توسعه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز می گوید: در ایران توجه به فضای سبز و پوشش گیاهی بسیار با اهمیت است.
به گفته وی، نگاه بهره وری صرف به عرصه های منابع طبیعی بسیار آسیب زاست و کشاورز در حاشیه زارعت کار زراعت چوب هم می تواند انجام دهد.
«معتقدیم منابع طبیعی برای بهره برداری است ولی بهره برداری باید پایدار باشد، علاوه بر حمایت دست کسانی که در چهارچوب آمایش سرزمین، توسعه پایدار و توجه به آب، پوشش گیاهی و خاک تلاش دارند، می بوسیم.» این بخشی از سخنان بازدار در سفرش به کرمان بود.
او بیان کرد: زراعت چوب توسط شرکت فولاد بوتیای ایرانیان یک کار فنی و کارشناسی است. توصیه می کنم که در کنار این اقدامات، کارهای تحقیقاتی نیز انجام دهید.
به گزارش ایسنا، زراعت چوب اکالیپتوس در زمینی به مساحت ۱۳۰ هکتار توسط شرکت فولاد بوتیای ایرانیان در اطراف این کارخانه اجرا شده است که در هر هکتار ۹۰۰ اصله نهال کاشت شده که از طریق آب های نامتعارف (پساب شهر کرمان) این درختان آبیاری می شوند و در هر هکتار حدود ۳۱۵ تن چوب تولید می شود.
برپایه این گزارش، زراعت چوب در اراضی مستثنیات با آب مازاد کشاورزی و در اراضی ملی با آب های غیرمتعارف(پساب کشتارگاه ها، دامداری ها، فاضلاب شهری) آبیاری می شوند.
ارسال به دوست