امنیت غذایی مستلزم حفظ آب ، خاک و پوشش گیاهی

تاریخ انتشار : 1401/12/01 - ساعت انتشار: ١٢:٣٤ - گروه خبری : اخبار استان

اولین جلسه ستاد استانی طرح جهادی تولید و کاشت یک میلیارد درخت صبح امروز در معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان و با حضور دکتر آیت اللهی موسوی معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری و مدیران کل دستگاه های اجرایی استان برگزار گردید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی  و آبخیزداری استان کرمان در این جلسه مهدی رجبی زاده مدیر کل منابع طبیعی کرمان  گفت : دنیا امروز با چالش های مختلف زیست محیطی مواجه است و پدیده هایی همچون فرسایش خاک، سیل، خشکسالی، وقوع ریزگردها و انواع آلاینده های صنعتی مشکلاتی را برای زندگی بشر ایجاد کرده است و ریشه همه این چالش ها به تخریب منابع طبیعی و محیط زیست بر می گردد. برای برون رفت از این مشکلات چاره ای جزء درختکاری و افزایش پوشش گیاهی نیست . سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور  با برنامه ریزی هایی که انجام داده است بنا دارد در مدت چهار سال اقدام به کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور نماید. البته این کار میسر نخواهد شد مگر با مشارکت همگانی بخش های دولتی، خصوصی و اقشار مختلف مردم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان  با بیان اینکه حوزه منابع طبیعی فراملی و بین المللی است، افزود: برای جلوگیری از تخریب سرزمین باید حافظ پوشش گیاهی باشیم و اجازه تصرف به اراضی ملی را به سودجویان ندهیم که این موضوع تنها با همت و مشارکت مردمی میسر است.

رجبی زاده ادامه داد:  سازمان منابع طبیعی حافظ و متولی امنیت زیستی، حیاتی و غذایی کشور و جامعه است، و امنیت غذایی مستلزم حفظ آب ، خاک و پوشش گیاهی است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان گفت: با توجه به اینکه در چند دهه گذشته روند توسعه صنعتی و گسترش صنایع مبتنی بر مصرف سوخت‌های فسیلی سبب شده است که ایران  در رده هفتم و به یکی از کشورهای  منتشرکننده گازهای گلخانه‌ای به عنوان اصلی‌ترین عامل گرمایش جهانی تبدیل شود و در فهرست ده کشور اول عامل انتشار دی‌اکسید کربن در دنیا قرار بگیرد، در چنین شرایطی مدتی است که وزارت جهاد کشاورزی و مهمترین زیرمجموعه محیط‌ زیستی آن یعنی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با هدف ترسیب کربن یعنی تبدیل بخشی از دی‌اکسید کربن تولید شده در کشور به اکسیژن و همچنین جبران آسیب‌های وارده به جنگل‌ها و افزایش سرانه فضای سبز کشور، طرح «کاشت یک‌ میلیارد درخت» را کلید زده است که هم می‌تواند باعث همراهی بیشتر ایران با برنامه جهانی کاهش انتشار کربن شود و هم به رفع معضلاتی مثل بیابان زایی، گرد و غبار و آلودگی هوا کمک کند.

سازمان منابع طبیعی همواره طرح‌هایی برای تولید نهال و جنگل‌کاری در دست اجرا داشته، اما مهمترین تفاوت طرح جدید با برنامه‌های گذشته افزایش چند برابری سرعت و ظرفیت تولید نهال و کاشت درخت در نقاط مختلف کشور است؛ به نحوی که در دو دهه گذشته، متوسط تولید نهال سازمان منابع طبیعی 15 میلیون اصله در سال بوده است، اما در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، قرار است سالانه 250 میلیون نهال در چهار سال تولید شود.

وی افزود: با توجه به روند سریع تخریب جنگل‌های تمام کشورهای جهان از جمله ایران، تولید سالانه 15 میلیون اصله نهال نمی‌تواند به حجم بالای تخریب جنگل در کشور را جبران کند؛ بنابراین با توجه به این که ایران یکی از کشورهای مهم منتشرکننده کربن است، باید سرعت کاشت درخت در کشورمان بیشتر شود.

رجبی زاده  با بیان این که طرح کاشت یک میلیارد درخت، یک برنامه کاملا مردمی محسوب می‌شود، عنوان کرد:  این طرح با نظارت هفتگی وزیر محترم جهاد کشاورزی پیش می‌رود، به نحوی که دکتر ساداتی نژاد هر هفته با گروه‌های مردمی مختلف درباره این طرح جلسه برگزار می‌کنند و رئیس جمهور محترم نیز درباره این طرح دستور مستقیم داده‌اند و به همه دستگاه‌های اجرایی از جمله شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تکلیف کرده‌اند که در این طرح مشارکت داشته باشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکید کرد: ما در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از صاحبان صنایع نیز درخواست کرده‌ایم که با توجه به مسئولیت‌های اجتماعی که در حوزه محیط‌ زیست دارند و با توجه به تکالیفی که در مواد 22، 24 و 27 قانون هوای پاک برایشان در نظر گرفته شده است و  اصل 50 قانون اساسی که بر لزوم حفاظت همگانی از طبیعت و جلوگیری از فعالیت‌های اقتصادی مخرب محیط‌زیست تاکید دارد، آنها نیز در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نقش خود را ایفا کنند و امیدواریم به کمک صاحبان صنایع بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج