احاله مدیریت 3 طرح مرتعداری در استان کرمان

تاریخ انتشار : 1402/07/25 - ساعت انتشار: ١١:٢٠ - گروه خبری : اخبار استان

دامداران با تهیه و ارائه طرح مرتعداری روستا علاوه بر اعتبار بخشیدن بیشتر به پروانه چرای دام خود، می توانند اقدام به استعدادیابی و شناسایی پتانسیل‌های اراضی ملی و مراتع روستا کنند تا در قالب طرح مرتعداری به مرحله اجرا گذاشته شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان :مراتع به عنوان بخش مهمي از منابع طبيعي، بستری برای رشد و توسعه اقتصادی جوامع در سطوح خرد و کلان می باشد. بهره برداری اصولي از این منابع در رشد و توسعه اقتصادی جوامع و کشور اثر گذار می باشد. مراتع و پوشش گیاهی موجود در آن، ارائه کننده خدمات بسیاری بوده که هر یک از آن ها ارزشی به مراتب بیشتر از تولید علوفه را داشته و برخی از آنها برای تداوم زندگی انســان ها حیاتی می باشد.

هادی عسکر نژاد رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی کرمان  با اعلام خبر احاله مدیریت 3 طرح مرتعداری در مناطق تل زرد شهرستان کرمان به مساحت 552/1 هکتار، ده زرگر شهرستان کرمان به مساحت 809/377 هکتار و لای نرمو شهرستان شهربابک به مساحت 785 هکتار.گفت: طرح مرتعداری؛ ســندی اســت مشــتمل بر مجموعه فعالیت های مربوط به حفظ، احیاء ، اصلاح، توســعه و بهره برداری بهینه از منابع که در قالب برنامه زمانی و مکانی معین و نیز پیش بینی حجم عملیات و برآورد هزینه و در آمد، تهیه و به تایید کمیته های فنی اســتان  می رسد. احاله مدیریت مراتع در قالــب طرح های مرتعداری به بهره برداران به عنوان یک راه حل اساســي مورد توجه گسترده قرارگرفته است. با اجرای این طرح ها، علاوه بر انجام عمليات اصلاحي و احيایي متناســب با شرایط اقليمي و اکولوژیکي منطقه، بهره برداری اصولي همراه با سيستم های چرایــي مناســب و با رعایت ظرفيت چرا انجام می شــود.

عسکرنژاد اهداف احاله مدیریت مراتع را در قالب طرح های مرتعداری را حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از منابع پایه آب، خاک و گیاه، کاهش فشار بر عرصه های مرتعی ، بهبود و افزایش پوشــش گیاهی مرتع، افزایش درآمد و بهبود معیشــت بهره برداران و اســتفاده از کلیه پتانســل های موجــود در عرصه با تاکید بر حفــظ کاربری اراضی، تحقق پتانسیل ها برابر ضوابط عنوان داشت.

وی گفت :با توجه به پراکنش مراتع در استان و ضرورت جلب مشارکت مردم در حفظ و احیا این منابع ارزشمند حیاتی طی سال‌های گذشته طرحی به عنوان احاله مدیریت طرح‌های مرتعداری به جوامع بهره‌بردار در دستور کار ادارات منابع طبیعی استان‌ها قرار گرفت.

دامداران با تهیه و ارائه طرح مرتعداری روستا علاوه بر اعتبار بخشیدن بیشتر به پروانه چرای دام خود، می توانند اقدام به استعدادیابی و شناسایی پتانسیل‌های اراضی ملی و مراتع روستا کنند تا در قالب طرح مرتعداری به مرحله اجرا گذاشته شود.

اصلاح، احیا، حفاظت، توسعه و بهره برداری بهینه از مراتع در قالب این طرح با دخالت خود مردم انجام می شود و مردم باید کمک کنند تا امانتدار خوبی برای نسل‌های آینده باشیم.

عسکرنژاد از آمادگی این اداره کل برای احاله مدیریت مراتع در قالب طرح به مرتعداران خبر داد و گفت: اعتقاد داریم که مشارکت مردم و بهره‌برداران نقش بسزایی در مدیریت مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی دارد و این عرصه ها بیش از پیش محافظت خواهد شد.

در طرح احاله مدیریت، مرتعداران علاقمند با مراجعه به ادارات منابع طبیعی، ارائه درخواست و با حضور در دفاتر ثبت اسناد استان  متولی اجرای طرح مدیریت طرح‌های مرتعداری شده و عملاً در قالب قراردادی ثبت شده با مدت زمان ۱۰ تا ۳۰ ساله به نوعی مالک مرتع مورد نظر می‌شوند و طی این مدت اگر آن اهداف ثبت شده در کتابچه طرح را به خوبی اجرایی کنند متولی و بهره‌بردار دائمی می‌شوند.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی استان تصریح کرد: از جوامع بهره‌بردار درخواست می‌شود تا برای کسب اطلاعات بیشتر و مشارکت در این اقدام ارزشمند که ایجاد انگیزه و اطمینان را در آنها دو چندان می‌کند به اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و یا ادارات منابع طبیعی شهرستان‌های خود مراجعه کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج