رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در مراسم گرامیداشت هفتادو یکمین سالگرد مهندس ساعی:
خدمات استاد کریم ساعی در عرصه منابع طبیعی کشور ماندگار است
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با گرامیداشت یاد و خاطره استاد «کریم ساعی» بنیانگذار علوم نوین منابع طبیعی کشور اعلام کرد: خدمات این استاد در عرصه منابع طبیعی و جنگل های کشور در تاریخ ماندگار است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از ایرنا، «سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی» روز دوشنبه در آیین بزرگداشت هفتاد و یکمین یادبود استاد کریم ساعی در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: افرادی مانند استاد ساعی الگوهای بسیار خوب در عرصه علم ، دانش و خدمت به جامعه هستند.
وی اظهار کرد: ساعی در عرصه علوم منابع طبیعی ایده خلق کرد و برای آن تشکیلات و سازمان به وجود آورد که بیانگر عشق به توسعه کشور بوده است ؛ او ایران سر سبز را می خواست و توسعه جنگل ها از آرمان های این استاد گرانقدر بود.
ابراهیم زاده موسوی افزود: ساعی برای امنیت زیستی کشور قدم برداشت که حیات، آینده، توسعه، فرهنگ، اقتصاد و اقتدار این کشور در آینده وابسته به امنیت زیستی و بعد امنیت غذایی است.
مراسم گرامیداشت هفتاد و یکمین سالگرد مرحوم دکتر کریم ساعی با حضور مسوولان کشوری و استانی در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج در حال برگزاری است.
مرحوم دکتر کریم ساعی در سال ۱۲۸۹خورشیدی در مشهد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش به پایان رساند و وارد مدرسه عالی فلاحت دانشگاه تهران، واقع در کرج شد و در سال ۱۳۱۰خورشیدی با درجه مهندسی فارغالتحصیل شد.
در فاصله سالهای ۱۳۰۷تا ۱۳۱۳که دانش آموختگان ایرانی به خارج کشور اعزام میشدند، کریم ساعی نیز برای مدت ۲سال به مونپلیه در انستیتو اگرونومیک فرانسه رفت و با درجه ممتاز فارغالتحصیل شد.
به دلیل موفقیتهای پیدرپی در همان سالهای تحصیل در فرانسه مجله روودوبوآ( به فرانسوی :Revue de bois ) با چاپ عکس و زندگینامهاش، او را یکی از نوابغ و نوادر علمی معرفی کرد ؛ پس از آن ساعی به آمریکا اعزام شد و در سال ۱۳۱۶فوق لیسانس خود در رشته آمار جنگل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا گرفت.
وی پس از بازگشت به ایران در همان سال به خدمت اداره کل کشاورزی درآمد و نخستین تشکیلات جنگلبانی ایران را در واحدی به نام دایره جنگل در اداره کل فلاحت تاسیس کرد.او در سال ۱۳۱۷ریاست دایره جنگل را به عهده گرفت و پس از آن موفق شد اداره جنگلبانی را در سال ۱۳۱۹خورشیدی بنیان گذارد.
ارسال به دوست