بازدید مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان از روستاهای بخش پشت ریگ شهرستان ریگان

تاریخ انتشار : 1402/11/08 - ساعت انتشار: ١١:٢٨ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: فعالیت های بیابان زدایی در شرق استان کرمان از سال ۱۳۶۰ آغاز شده و موثر نیز بوده است اما شرق کرمان از وقتی که هامون سیستان و بلوچستان خشک شده، ۱۲۰ روز از سال تحت تاثیرات منفی آن قرار می گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، علیرضا ابوالحسنی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت:۴۳۰هزار هکتار کانون‌های بحرانی در استان کرمان وجود دارد که ۶۰درصد کانون‌های بحرانی حساس به فرسایش بادی در چهار شهرستان شرقی استان از جمله ریگان قرار دارد و این مهم حساسیت پرداختن به مهار ریزگرد‌ها و طوفان شن را در این منطقه دو چندان می‌کند.

او با اشاره به مرز ۵۰۰کیلومتری استان کرمان با بیابان لوت، اظهار کرد: استان کرمان تحت تاثیر عوارض منفی بیابان قرار دارد.

 وی بیان داشت: بیش از یک میلیون و ۳۵۰هزار هکتار از مجموع ۲میلیون و ۱۳۳هزار هکتار مساحت شرق استان بیابان و در مجموع ۶۳درصد این شهرستان‌ها بیابانی است و ۹۷۰هزار هکتار از بیابان‌های شرق استان کرمان تحت فرسایش بادی قرار دارد و ۲۵۳هزار هکتار نیز کانون‌های بحرانی حساس و فرسایش بادی به شمار می‌رود که تاسیسات شهری، روستایی، راه‌ها و سایر زیرساخت‌ها را تهدید می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان گفت: خشکسالی‌های پیاپی و از بین رفتن پوشش گیاهی زمین با وجود طوفان شدید و باد‌های موسمی و ۱۲۰روزه در شرق استان کرمان موجب حرکت شن‌های روان و بروز پدیده ریزگرد‌ها در شهرستان‌های ریگان، فهرج و نرماشیر به عنوان کانون بحران فرسایش بادی استان کرمان شده است.

ابوالحسنی افزود: ۳۲میلیون هکتار از اراضی کشور و ۶و نیم میلیون هکتار از اراضی استان کرمان بیابانی است.

وی اظهار داشت: بیش از20درصد بیابان‌های کشور در استان کرمان واقع است و ۷۲درصد از عرصه‌های بیابانی استان کرمان تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان  ادامه داد: در استان کرمان با پدیده کم بارشی مواجه هستیم که نتیجه آن تشدید بروز پدیده گرد و غبار است. میانگین بارندگی بر اساس میانگین دراز مدت در استان کرمان ۱۲۵میلی متر در حالی که این مقدار در کشور ۲۴۰میلی متر است لذا کرمان نصف میانگین بارندگی کشور را دارد.

ابوالحسنی با اشاره به اینکه بهره برداری از منابع آبی، منابع طبیعی و ... در اقلیم‌های خشک و فراخشک باید سازگار با اقلیم و به گونه‌ای باشد که تعادل زیست محیطی حفظ شود،گفت: بحران‌های تغییر اقلیم که جهان را در بر گرفته، کشور ایران و کرمان را نیز متاثر کرده است و این مهم موجب شده برخی از پارامتر‌های اقلیمی تغییر کند و تاثیرش در محیط زیست آشکار شود.

وی تصریح کرد: کاهش بارندگی، رویش و زادآوری گیاهان مرتعی را کاهش می‌دهد در نتیجه خاک از نظر غنای پوشش ضعیف و عاری از پوشش گیاهی می‌شود لذا با وزش باد، گرد و غبار در هوا مشاهده می‌شود.

وی گفت: برای حفاظت از کانون‌های زیستی باید عملیات حفاظتی، احیای منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب و بهره برداری بی رویه از منابع در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: فعالیت های بیابان زدایی در شرق استان کرمان از سال ۱۳۶۰آغاز شده و موثر نیز بوده است اما شرق کرمان از وقتی که هامون سیستان و بلوچستان خشک شده، ۱۲۰روز از سال تحت تاثیرات منفی آن قرار می گیرد.

وی گفت: از 17شهرستان واقع در شمال استان کرمان، 14شهرستان آن یا بیابانی یا در معرض بیابانی شدن هستند که در همه آنها اقدامات بیابان زدایی صورت می گیرد اما نسبت به فرایند بیابان زایی عقب هستیم زیرا امکانات و بودجه کافی وجود ندارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج