معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور:
سرانه جنگل در ایران ۱۷۰۰ مترمربع و کمتر از یک سوم میانگین جهانی است
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سرانه جنگل در ایران یک هزار و ۷۰۰ مترمربع است که کمتر از یک سوم سرانه جنگل در دنیاست.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از ایرنا، "نقی شعبانیان" امروز –دوشنبه- در نشست خبری گرامیداشت دهه فجر با بیان اینکه در دنیا نسبت به منابع طبیعی بیتوجهی و کم توجهی شده است، افزود: آمارهای رسمی نشان میدهد که میانگین سالانه ۵میلیون هکتار جنگل و ۱۵میلیارد درخت در دنیا از بین میرود.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور اظهار داشت: طبق آمارها اکنون ۱۴.۳میلیون هکتار جنگل داریم که ۸.۷کشور را پوشش میدهند؛ یعنی جزو کشورهای کم جنگل در دنیا هستیم.
وی تصریح کرد: سرانه جنگل در کشور ما ۱۷۰۰متر مربع است و این در حالی است که سرانه جنگل در دنیا به طور میانگین ۶۰۰۰متر مربع و در آسیا ۷۰۰۰متر مربع است؛ یعنی کمتر از یک سوم میانگین دنیا جنگل داریم.
شعبانیان گفت: ایران از نظر کیفیت جنگل ها با توجه به شرایط منطقهای و اقلیمی در وضعیت مناسبی قرار ندارد اما بهترین جنگل ها را از نظر تنوع و قدمت داریم.
وی افزود: بر اساس برآوردها جنگل های هیرکانی قدمت ۴۰تا ۶۰میلیون ساله دارند و از نظر تنوع نیز به اندازه قاره اروپا تنوع جنگلی داریم.
وی اظهار داشت: نتیجه کم توجهی و بیتوجهی به منابع طبیعی و جنگل ها در دنیا منجر به افزایش گازهای گلخانهای، افزایش گرد و غبار، ریزگرد ها و فرسایش خاک شده است.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دنیا با پدیده تغییر اقلیم روبرو است که اگر کنترل نشود، عواقب زیادی خواهد داشت، گفت: ممکن است عواقب تغییر اقلیم در برخی کشورها از جمله ایران شدیدتر باشد، البته این موضوع خیلی جای نگرانی ندارد و باید با برنامهریزی درست و گام های صحیح با معضلات پیش رو مقابله کنیم.
وی افزود: در دنیا مردم زودتر از دولت ها متوجه خطرات زیست محیطی می شوند بنابراین هسته اولیه شکل گیری کنوانسیونها نیز از مردم بوده است.
وی اضافه کرد: دنیا به این نتیجه رسیده است که در راستای حفاظت از منابع طبیعی و همچنین کاهش گازهای گلخانهای یک تریلیون (هزار میلیارد) درخت بکارد و برای این مهم نیز برنامه ریزی کردهاند.
وی ادامه داد: بنابراین در کشور ما نیز برنامه ریزی شده که یک میلیارد درخت در بازه زمانی ۴سال کاشته شود.
شعبانیان اظهار داشت: در ۲۰سال اخیر بیش از دو میلیارد و ۸۰۰میلیون اصله نهال در کشور کاشته شده است که بسیاری از آنها موفق بوده است.
به گفته وی، در بخش آبخیزداری و طرح های مدیریت جنگل نیز اقدامات مناسبی صورت گرفته اما این اقدامات کافی نیست و باید افزایش یابد.
ارسال به دوست