در نشست اتحادیه همکاری های بریکس چه گذشت؟!

تاریخ انتشار : 1403/04/20 - ساعت انتشار: ١٥:١٣ - گروه خبری : اخبار استان

نشست اتحادیه همکاری های بریکس از جمله نشست هایی بود که به مدت سه روز از ششم تا هشتم تیر ماه سال جاری برابر با 26 تا 28 ژوئن در شهر نیژنی نووگراد در کشور روسیه با حضور نمایندگان بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست از کشورهای عضو بریکس از جمله از کشور جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، در این نشست دکتر شعبانیان معاون امور جنگل به عنوان نماینده سازمان و کشورمان حضور داشت و در جلسه کارشناسی مربوط به بخش جنگل شرکت کرد.
در دو روز ابتدایی این نشست مسائل مربوط به منابع طبیعی و محیط زیست با حضور کارشناسان مربوطه از کشورهای عضو بریکس در جلسات کارشناسی بحث و تبادل نظر شد و در روز پایانی نیز با حضور مقامات ارشد کشورهای عضو که عمدتا در سطح وزرا و روسای سازمان ها بودند به صورت بیانیه ای جمع بندی شد.
در جلسه مربوط به بخش جنگل، کشورهای مختلف عضو بریکس گزارشاتی را در مورد سیاست ها و برنامه های کشورشان ارائه دادند و سپس در مورد چگونگی همکاری کشورهای عضو در زمینه مربوط به جنگل بحث و تبادل نظر شد.
شعبانیان معاون امور جنگل طی دو سخنرانی با موضوع  سیاست ها و برنامه های اصلی کشور جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با جنگل ها و همچنین در خصوص چگونگی همکاری بین کشورهای عضو بریکس در زمینه مدیریت پایدار جنگل ها مطالبی را ارائه کرد.
شعبانیان در سخنان خود نشست بریکس را یک فرصت همکاری مناسب و جدیدی بین کشورهای عضو در زمینه مدیریت بهینه و پایدار منابع طبیعی و محیط زیست نامبرد و افزود:  این  همایش ها و جلسات مربوطه ضمن تبادل نظر کارشناسی و مدیریتی می تواند زمینه همکاری علمی، تحقیقاتی، آموزشی و اجرایی را فراهم آورد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشورگفت: به منظور حصول نتیجه بهتر، پیشنهاد می شود در همایش ها و جلسات آتی مربوط به بریکس، بسته به موضوع همایش، سازمان متولی اصلی در کشور جمهوری اسلامی ایران مشخص شود و از طرف آن سازمان متولی یک هیاتی واحد و منسجم متشکل از دیگر سازمان های مرتبط با پیشنهادات جمعبندی شده و اهداف مشخص در جلسات و همایش ها حضور پیدا کنند.
دکتر شعبانیان سر انجام این نشست پیشنهاداتی جهت همکاری مطلوب کشورهای عضو بریکس به شرح زیر مطرح کرد:
1- ایجاد سیستم اطلاعات جنگل بین کشورهای عضو بریکس
2- ایجاد کارگروه های همکاری در زمینه جنگل بین کشورهای عضو بریکس
3- ایجاد صندوق مالی جنگل با امکان پرداخت تسهیلات به اعضای بریکس
4- تشکیل بانک ژن گونه های جنگلی در کشورهای عضو بریکس
5- تعریف مکانیسم همکاری بین کشورهای عضو بریکس در زمینه مدیریت پایدار جنگل ها
6- رایجاد پلتفرم بین المللی جنگل در چهارچوب بریکس
7- ارائه راهکارهای عملی جهت حفظ و ارتقا تنوع زیستی در جنگل
8- تهیه پروتکل مبارزه بیولوژیک با آفات و امراض در جنگل
9- تهیه پروتکل مقابله با چالش های تغییر اقلیم با درختکاری و توسعه و احیای جنگل
10- تهیه دستورالعمل جنگلداری اجتماعی و همکاری کشورها جهت ارتقا سطح زندگی مردم محلی و حاشیه نشینان جنگل
11- همکاری برای توسعه زراعت چوب در جهت کاهش فشار بر روی جنگل های طبیعی
12- برگزاری دوره های آموزشی برای کارشناسان کشورهای عضو بریکس
13- تهیه پروتکل های تجارت چوب بین کشورهای عضو بریکس
14- تعریف پروژه های تحقیقاتی کاربردی در زمینه جنگل و همکاری کشورهای عضو بریکس جهت اجرای این پروژه ها
15- تبادل تجربه، تکنولوژی و امکانات دیجیتالی بین کشورهای عضو بریکس برای مدیریت جنگل
16- تعریف شاخص های پایداری (اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی) کاربردی برای مدیریت پایدار جنگل
بر این اساس،  بریکس یک اتحادیه فرا قوه ای نو ظهور اقتصادی و سیاسی است که با هدف ایجاد نظم جهانی عادلانه و منصفانه تر از طریق اصلاح نهادهای مالی بین المللی در سال 2006 توسط کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین در مجمع عمومی سازمان ملل بنیانگذاری شده است و امروز 10 کشور: برزیل، روسیه، هند، چین، ایران، عربستان، امارات متحده عربی، مصر، اتیوپی و آرژانتین عضو اتحادیه بریکس هستند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج