معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد
اختصاص حدود ۱۰ درصد اعتبارات آبخیزداری کشور به استان کرمان
ایسنا/کرمان معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان ملی منابع طبیعی گفت: ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار آبخیزداری کشور است که حدود ۱۱۰ میلیارد تومان آن به کرمان اختصاص داده شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان به نقل از خبرگزاری ایسنا /کرمان حسن وحید در دیدار عصر امروز ۳۰ تیرماه با استاندار کرمان، اظهار کرد: برخی از مشکلات خاص استان کرمان است و چنین مشکلاتی در هیچ کجای کشور نداریم مانند مشکلات شهرستان ریگان.
طبق گفته رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، بخشی از دشتهای کشور از دشتهای بحرانی هستند و عامل تشدید این بحرانها خودمان بودهایم.
«در گذشته حدود ۷۰۰ قنات در استان کرمان وجود داشت و تاثیر منفی روی سفرههای آب زیرزمینی نداشتند اما با حفر چند هزار چاه، دشتها را بحرانی کردیم.» این مطلب بخش دیگر سخنان وحید در این دیدار بود.
وی ادامه داد: با طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری باید دشتها را نجات داد و اقدامات خوبی در این زمینه در استان کرمان انجام شده است.
طبق اعلام معاون وزیر جهاد کشاورزی، ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار آبخیزداری کشور است که حدود ۱۱۰ میلیارد تومان آن به کرمان اختصاص داده شده است. همچنین معاون رئیس جمهور ۱۰ میلیارد تومان برای آبخیزداری در هر شهرستان محروم اختصاص داده که کرمان از این ظرفیت استفاده کند.
وی با بیان این مطلب که بیابانزدایی برای ما یک اصل است و در ادامه بر ضرورت انجام اقدامات در حوزه بیابانزدایی، تاکید کرد و افزود: ۱۴ میلیون هکتار کانون بحرانی در کشور داریم که دو میلیون هکتار آن در استان کرمان است و اگر اقدامات پیشگیرانه انجام ندهیم، این کانونها توسعه مییابد.
به گزارش ایسنا، علیرضا ابوالحسنی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان نیز در این دیدار اظهار کرد: ۱۴.۴ میلیون هکتار مساحت شمال استان کرمان است که ۱۳.۳ میلیون هکتار آن اراضی ملی است و از این میزان ۶.۶ میلیون هکتار، اراضی بیابانی هستند و ۲۰ درصد بیابانهای کشور در شمال استان کرمان واقع شدهاند.
« از ۱۷ شهرستان در شمال کرمان، ۱۴ شهرستان آن تحت کانونهای فرسایش قرار دارند که پنج شهرستان شرقی مخصوصا ریگان و فهرج دارای فرسایش بیشتری هستند و ۲۸ کانون فرسایش بادی بیشتر با مساحتی بالغ بر ۱.۲ میلیون هکتار در این ۱۴ شهرستان وجود دارد.» این مطلب بخشی از سخنان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان بود.
طبق اعلام وی، برای ۹۹.۶ درصد از اراضی ملی شمال استان کرمان سند کاداستر صادر شده و با رفع تداخلات مابقی تا آخر سال تعیین تکلیف میشود.
ابوالحسنی با اشاره به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اظهار کرد: در سال گذشته در تولید نهال از برنامه زمانبندی جلوتر بودیم و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال کاشته شده است.
همچنین شهباز حسنپور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: با اندکی بارندگی در راور، شهداد و گلباف شاهد وقوع سیلاب هستیم که براساس نظر کارشناسی ۱۶ بند خاکی در این سه منطقه باید احداث شود.
وی از بیابانزدایی سخن به میان آورد و تصریح کرد: باید به صورت اورژانسی به کویر برسیم و در شهداد و اندوهجرد آب خیلی خوبی به هدر میرود.
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این دیدار از مشکلات نیمه شمالی استان با بیابانها سخن گفت و افزود: فهرج در برخی از روزها به دلیل آلایندگی هوا تعطیل میشود.
وی بندهای خاکی را یک مزیت دانست و بیان کرد: باید در این زمینه سرمایهگذاری انجام شود و میتوان از ظرفیت شرکتهای اقتصادی بهره گرفت و با آنها تعامل شود.
به گفته استاندار کرمان، شهرداری کرمان هیچ جایی برای توقفگاه اتوبوسها (پارکینگ) ندارد و یک مکان مناسب برای این مهم نیاز دارد که درخواست همکاری منابع طبیعی با آنها را داریم.
وی با اشاره به احداث کارخانه تولیدی گیاهان دارویی در شهرستان رابر اظهار کرد: این کارخانه تنها مجموعهای است که شهید سلیمانی کلنگ زنی کرده و اکنون برای دپوی گیاهان دارویی به زمین نیاز دارند.
ارسال به دوست