از 17 شهرستان استان کرمان 14شهرستان بیابانی یا در شرف بیابانی شدن است
حفظ و حراست از منابع طبیعی و تقویت پوشش گیاهی، مدیریت صحیح برداشت آب از سفره های آب زیر زمینی ، اصلاح الگوهای کشت و اجرای پروژه های آبخیزداری نقش مهمی در جلوگیری از بیابانی شدن استان دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، از 14/4 میلیون هکتار اراضی شمال سطح استان کرمان، 13/3 میلیون هکتار اراضی ملی است که از این میزان 6590 هزار هکتار بیابانی ، 6200 هزار هکتار مرتع و بیش از یک میلیون هکتار جنگل و نزدیک 1/2 میلیون هکتار از اراضی بیابانی دارای کانون بحرانی فرسایش بادی می باشد.
علیرضا ابوالحسنی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در بازدید از پروژه های بیابان زدایی شرق استان گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی، پایین رفت سطوح آب سفره های زیر زمینی که در اثر بارش های کم، برداشت های بی رویه و تبخیر تعرق زیاد است، پوشش گیاهی در عرصه های طبیعی ضعیف و در برخی نقاط از بین رفته است.
وی اظهار داشت: از دست دادن پوشش گیاهی باعث فرسایش بادی و آبی و در نتیجه بیابان زایی می گردد.
مدیر کل منابع طبیعی استان گفت: از 17 شهرستان استان تعداد 14شهرستان بیابانی یا در شرف بیابانی شدن است و سرعت بیابان زایی در استان نسبت به بیابان زدایی بیشتر است . حفظ و حراست از منابع طبیعی و تقویت پوشش گیاهی، مدیریت صحیح برداشت آب از سفره های آب زیر زمینی ، اصلاح الگوهای کشت و اجرای پروژه های آبخیزداری نقش مهمی در جلوگیری از بیابانی شدن استان دارد.
ارسال به دوست