معاون منابعطبیعی کرمان: طرحهای آبخیزداری از خسارت سیل در شرق این استان جلوگیری کرد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان به نقل از ایرنا /کرمان معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان گفت: پروژههای آبخیزداری این ادارهکل نقشی بسیار مهمی در کاهش سیل و استفاده بهینه از بارشها بویژه در روند تغذیه سفرههای آب زیرزمینی در شرق این استان داشته است.
حسین شجاعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تاکنون در خصوص اثرات مثبت بارندگی های اخیر در استان کرمان کمتر سخن گفته شده است افزود: یکی از این پروژههای بزرگ، طرح پخش سیلاب دشت دارزین شهرستان بم است که پس از بارندگی فقط پنجم مرداد در این منطقه بخش بزرگی از آن آبگیری و حداقل ۲۰۰ هزار متر مکعب آب پشت بندهای یاد شده مدیریت شد.
وی با اشاره به اثرات پخش سیلاب دارزین در بارندگیهای اخیر این استان گفت: سیلاب به عنوان یک پدیده مخرب کشور ایران به ویژه مناطق خشک و نیمه خشک ازجمله استان کرمان را تهدید میکند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان تصریح کرد: علاوه بر اینکه سیلاب میتواند خسارت های جانی و مالی برجای بگذارد، میتوان با مدیریت و استفاده بهینه از آن بهعنوان یک فرصت برای تغذیه سفره های آب زیرزمینی استفاده کرد.
شجاعی ادامه داد: در همین راستا پروژه پخش سیلاب در منطقه دارزین شهرستان بم به مرحله اجرا رسیده و طی ۲ سال گذشته مراحل تکمیلی آن عملیاتی شد.
وی یادآور شد: پروژه پخش سیلاب دارزین در سطح ۳۵۴ هکتار با اجرای ۲۹ حوضچه تغذیه به طول ۱۸ کیلومتر به صورت خاکی و سنگی در شرق استان کرمان عملیاتی شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان افزود: اکنون مخازن حوضچه ها در پروژه یاد شده با حجم بیش از ۷۱۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در نوبت آبگیری قرار گرفته است.
وی با اشاره به مهمترین اثرات پروژه پخش سیلاب در بم گفت: در این زمینه میتوان به کاهش دبی سیلاب رودخانه تهرود به میزان پنج مترمکعب در ثانیه، کنترل ۲۰ مترمکعب در ثانیه دبی سیلاب حوزه مشرف به این آبها و مدیریت سیلاب سالانه به میزان ۶.۲۵ میلیون مترمکعب و تعذیه ۲.۲ میلیون مترمکعبی آبخوان منطقه اشاره کرد.
شجاعی اظهار داشت: آبدهی منابع آبی زیردست از جمله قنات پاکم و حفاظت از محور ارتباطی بم - کرمان به طول ۳.۵ کیلومتر از دیگر مزایای پروژههای آبخیزداری و آبخوان داری این منطقه بهشمار میرود.
وی تاکید کرد: بخشی از طرح پخش سیلاب دارزین در جریان بارندگیهای پنجم مردادماه آبگیری شد، بهگونهای که با آبگیری این حوضچه بهمیزان ۲۰۰ هزار مترمکعب، بخشی از اثرات مخرب سیلاب مهار شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان افزود: دولت در حقیقت با اجرای پروژه پخش سیلاب دارزین، ضمن تغذیه آبخوانهای شهرستان بم از ایجاد خسارت مالی در این منطقه جلوگیری کرد.
دارزین نام روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بم در استان کرمان است که در فاصله ۳۵ کیلومتری مرکز شهرستان بم قرار دارد.
بم نیز در فاصله ۱۹۰ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان واقع شده است.
ارسال به دوست