برگزاری مانور اطفا ءحریق در عرصه های منابع طبیعی
از اهداف اجرای مانور اطفاء حریق در استان جلب توجه و مشارکت همه دستگاهها و مردم به اهمیت مراتع و جنگل ها می باشد تا در مواقع بحران دستگاهها با آمادگی همه جانبه و آشنایی با وظایف خود در مواجهه با حرق های احتمالی اقدام نمایند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان مانور اطفاء حریق با همکاری و هماهنگی یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ، مدیریت جهاد کشاورزی، هلال احمر ، آتش نشانی و بسیج سازندگی، راه و شهرسازی و سازمان های مردم نهاد فعال درعرصه منابع طبیعی هم زمان در شهرستان های کرمان ، بم و ارزوئیه برگزار شد.
علیرضا ابوالحسنی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با اشاره به اینکه یکی از اهداف اجرای این مانور در استان جلب توجه و مشارکت همه دستگاهها و مردم به اهمیت مراتع و جنگل ها می باشد تا در مواقع بحران دستگاهها با آمادگی همه جانبه و آشنایی با وظایف خود در مواجهه با حرق های احتمالی اقدام نمایند گفت: : با انجام این مانور هماهنگی بین دستگاه های مربوطه مورد ارزیابی قرار گرفت و پس از اتمام آن نقاط ضعف و قوت کار در جلسه ای بررسی خواهد شد.
ابوالحسنی اظهار داشت با توجه به پوشش گياهي علوفه ای در سطح مراتع و جنگل های استان در فصل رويش ، همزمان باشروع فصل گرما و افزایش دما احتمال آتش سوزي درسطح جنگل ها و مراتع افزایش می یابد . ودر سال جاري نيز وقوع زودهنگام حريق در برخي از استان ها نشانگر صحت اين پيش بيني مي باشد و به نظرمي رسد بروز بحران محتمل باشد، بنابر اين چنانچه تمهيدات لازم به منظور حفظ آمادگي و توان مقابله چاره انديشي نگردد، آتش سوزي هاي احتمالی ابعاد گسترده تري به لحاظ تعداد وسطح خواهند داشت.
وی با بیان اینکه میزان وقوع حریق اراضی ملی در سطح استان کرمان کاهش چشمگیری داشته است، گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد34 مورد حریق درسطح 528هکتار در اراضی ملی به ثبت رسید؛ در حالی که سال گذشته این میزان به 7.مورد و درسطح 23 هکتار کاهش یافته بود. این موضوع نشاندهنده کاهش 80 درصدی میزان وقوع حریق در مراتع و اراضی منابع طبیعی است.
ابوالحسنی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون 2مورد گزارش آتشسوزی در سطح حدود 3.5هکتار داشته ایم ، تصریح کرد: با برگزاری مستمر مانورها، پیشگیری و آموزش به دهیاران، روستاییان، عشایر و دامداران که همواره به عنوان یکی از عوامل انسانی دخیل در مهار یا وقوع حریق شناخته میشوند، توانستیم سالبهسال حریق کمتری داشته باشیم و بتوانیم عرصههای طبیعی را به خوبی حفظ کنیم.
وی هدف از برگزاری این مانورها را افزایش همبستگی و همگرایی بین دستگاههای مدیریت بحران در اطفاء حریق عرصه های طبیعی اعلام و تأکید کرد: با برگزاری اینگونه مانورها همه دستاندرکاران بیش از پیش به اهمیت موضوع پی برده و در مواقع بحرانی در کنار مجموعه منابع طبیعی خواهند بود.
ارسال به دوست