اهمیت تاغزارها در تامین امنیت زیستی

تاریخ انتشار : 1402/10/11 - ساعت انتشار: ٠٨:٥٣ - گروه خبری : اخبار شهرستان

مهران میرشاهی: درختچه های تاغ، بعنوان یکی از گونه های سازگار در تثبیت ماسه های روان مناطق خشک و بیابانی مورد استفاده قرارمی گیرد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت،مهران میرشاهی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سیرجان با اشاره به اینکه حفاظت از تاغزارها برای حفظ تاسیسات شهری و امنیت زیستی مردم لازم است، گفت: تاغ  درختچه ای از تیره ی تاج‌خروسان و زیرتیره اسفنجیان، با مقاومت زیاد در برابر خشکی و گرما با شبکه ریشه‌ای گسترده است که در جلوگیری از گسترش بیابان نقشی ممتاز دارد و به عنوان گونه ای مقاوم به خشکی یکی از گونه های اصلی و مهم درپروژه هایبیابان زدایی است به طوری که در طول چند سال گذشته سطح زیادی از مناطق بیابانی شهرستان با این گونه احیا و از فرسایش شدید خاک جلوگیری بعمل آمده است.

میرشاهی گفت :درختچه های تاغ، بعنوان یکی از گونه های سازگار در تثبیت ماسه های روان مناطق خشک و بیابانی مورد استفاده قرارمی گیرد.

وی بیان کرد: به منظور گسترش تاغزارها در اطراف شهر سیرجان و کاهش کانون های بحرانی فرسایش خاک، جمع آوری بذر تاغ از تاغزارهای سیرجان آغاز گردیده است.

وی گفت: امروزه تاغزارهای کویری می بایست رو به گسترش بروند چرا که در طرح های بیابانزدایی و عدم فرسایش خاک از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

رئیس اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری سیرجان از تاغ‌کاری به‌عنوان موثرترین راه مقابله با بیابان‌زایی نام برد و گفت: تاغ‌کاری‌ها علاوه بر مقابله با پیشروی بیابان سبب ایجاد فضای سبز، تلطیف هوا ، ترسیب کربن ، تولید علوفه و بهبود سیمای منطقه شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج